Vijesti / Regija

grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila

Zbog ratnog zločina priveden član HVO s područja Vukovara

Zbog ratnog zločina priveden član HVO s područja Vukovara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičeni je u svibnju 1992. u Orašju, kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, 21. srpnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. OKZ RH.

"Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u svibnju 1992. u Orašju, tada kao 24-godišnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima, a protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava kršeći odredbe Ženevske konvencije o postupanju s građanskim osobama", izvijestila je policija.

Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.


Izdvojeno

Reci što misliš!