Vijesti / Regija

novi sadržaji

Europskim novcem uređuje se orahovačko jezero: Nova igrališta, bungalovi, sanitarije, Edukativni centar...

Europskim novcem uređuje se orahovačko jezero: Nova igrališta, bungalovi, sanitarije, Edukativni centar...
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 81 milijuna kuna

U sklopu projekta "Uređenje turističko-rekreacijskog centra Jezero - Hercegovac - Ružica grad"  koji je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova uredit će se jedno od najpopularnijih kupališta u Slavoniji.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 81 milijuna kuna, a izgradit će se Edukativni centar s raznovrsnim sadržajima i smještajnim kapacitetima, odmaralište za djecu s restoranom, 14 bungalova, sanitarije na plaži te sportska i dječja igrališta sjeverno od vodene površine jezera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To će osigurati produženje turističke sezone i povećanje broja posjetitelja kako jezera, tako i okolice. Uskoro se očekuje  završetak postupka javne nabave za radove, što znači da i skoro uvođenje u posao izvođača.

Nositelj ovog 81 milijun kuna vrijednog infrastrukturnog projekta turističkog predznaka u zaštićenom prirodnom okruženju Parka prirode Papuk je Grad Orahovica, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te županijska i gradska turistička zajednica.

Projekt je započet u rujnu 2019. godine  financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!