Vijesti / Regija

134 osobe u bolnici

U OBŽ novopozitivno 108 osoba, preminule tri osobe

U OBŽ novopozitivno 108 osoba, preminule tri osobe
Davor Javorović/Pixsell

Stožer civilne zaštite OBŽ izvijestio je o novim slučajevima koronavirusa

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 434 uzorka od kojih je 108 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka (51), zatim sedam na području Đakova, po pet Belog Manastira, Čepina i Našica, četiri Donjeg Miholjca, po tri su s područja Belišća, Strizivojne i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Bizovca i Čeminca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Drenja, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Punitovaca, Kneževih Vinograda, Koške, Podgorača, Petrijevaca, Popovca, Semeljaca, Vladislavaca i Vuke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalaze se 134 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 101 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 30 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 33 pacijenta s tim oboljenjem. 

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 69, 77 i 89 godina. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.119 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, i to na MCGP Erdut za dvoje stranih državljanina koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati. 

Policijski službenici obavili su i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (33 u ugostiteljskim objektima, 13 u prodavaonicama, 4 u trgovačkim centrima, 2 u uslužnim djelatnostima te po jedan u benzinskoj postaji, frizerskom salonu, mesnici i tržnici), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Danas (13. svibnja 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija na području županije. Između ostalog, utvrđeno je da se broj pozitivnih učenika u školama u odnosu na prošli tjedan smanjio (s 68 na 39), kao i broj učenika u samoizolaciji (s 662 na 411). Smanjen je i broj nastavnika pozitivnih na koronavirus (bilo je 30, a sada je 14), pa se održavanje nastave nastavlja prema dosadašnjem modelu.


Izdvojeno

Reci što misliš!