Vijesti / Regija

mladić iz vukojevaca

16-godišnjak pijan skrivio prometnu nesreću, prijeti mu 38.300 kuna kazne

16-godišnjak pijan skrivio prometnu nesreću, prijeti mu 38.300 kuna kazne
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osobnim automobilom je upravljao 16-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca, prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču koji se nije kretao sredinom obilježene trake te je sletio s kolnika, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,01 gram po kilogramu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije prometne nesreće dogodile su se na području Našica te se po jedna prometna nesreća dogodila na području Đakova, Belišća i Belog Manastira.

U 3 prometne nesreće dvije osobe su teško tjelesne ozlijeđene, a 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene.

Jučer, 12. svibnja, na području Policijske uprave osječko baranjske evidentirana su 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 10,10 sati, u Veliškovcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 54-godišnji hrvatski državljanin iz Veliškovaca. Vozaču bicikla je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

16-godišnjaku prijeti drakonska kazna

Jučer, u 7 sati, na županijskoj cesti broj 4105 između Budimaca i Podgorača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Osobnim automobilom je upravljao 16-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca, prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču koji se nije kretao sredinom obilježene trake te je sletio s kolnika, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,01 gram po kilogramu.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 16,10 sati, u Nizi, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena. Vozač bicikla, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Našica, nepropisno je skretao u lijevo te je došlo do udara osobnog automobila u bicikl. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,80 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3 700 kuna.

Sutra, 14. svibnja, u vremenu od 17 do 23 sata, na području cijele županije, provest će se pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!