Vijesti / Regija

SLUČAJ PALM

Osječki USKOK odbacio kaznene prijave protiv gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina

Osječki USKOK odbacio kaznene prijave protiv gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina
Davor Javorovic/PIXSELL

Osječki odsjek USKOK-a odbacio je kaznenu prijavu protiv Ivice Kirina, kao prvoosumnjičenog te Sanje Kirin i Vesne Grbac kao drugo i treće osumnjičene u slučaju nestanka 17 milijuna kuna iz proračuna Grada Virovitice, potvrđeno je u srijedu u gradskoj upravi

Na adresu Grada Virovitice stiglo je Rješenje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske – Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Odsjek u Osijeku, kojim se odbacuju kaznene prijave protiv Ivice Kirina, Sanje Kirin i Vesne Grbac u „slučaju Palm“.

Tim povodom, gradonačelnik Ivica Kirin sazvao je jučer, 21. travnja, konferenciju za medije kako bi izvijestio javnost o završetku postupka koji traje gotovo dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) kaznene prijave su u srpnju 2019. godine podnijeli: Slobodarska stranka Hrvatske, politička stranka Živi zid, Darko Lešković, Nikola Grmoja te Gordana Mišić kao građanin zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenog djela pronevjere, kaznenog djela teške krađe…

"Ni u Napulju se ne vješaju pročelnici" RTL Potraga u Virovitici istražuje gdje su nestali mlijuni gradskog novca

"Ono što smo cijelo vrijeme tvrdili pokazalo se istinitim i potvrđeno je od strane nadležnih institucija u obrazloženju rješenja koje smo danas primili. Puno toga je izrečeno i neću ponavljati, osim činjenice da Grad Virovitica nastavlja s pravnim postupcima kako bi se namirila šteta po gradski proračun. Ovom prilikom želim izvijestiti javnost da je protiv poslovne banke pokrenut postupak na Trgovačkom sudu, gdje smo uz tužbu priložili nalaze sudskih vještaka", rekao je na konferenciji gradonačelnik Ivica Kirin.

Temeljem naloga USKOK-a provedeni su svi izvidi u odnosu na sve tvrdnje iz kaznenih prijava, kao i sve okolnosti događaja u vezi s nezakonitim odljevom novčanih sredstava s računa Grada te okolnosti smrti Siniše Palma.

Tijekom provođenja izvida pribavljeni su, među ostalim, podaci o službenim ovlastima službenih osoba Grada, vanjski hard disk sa sadržajem računala kojim se u Gradu Virovitici koristio Siniša Palm, dokumentacija o prometu po računima Grada Virovitice i Košarkaškog kluba Virovitica, dva memorijska sticka te papir bijele boje formata A4 s rukom napisanim plavim tekstom „Žao mi je zbog svega i slabosti“, pronađenih na njegovom stolu u službenim prostorijama Grada.

Također, pribavljeni su bankovni podaci o novčanim transakcijama po računima Grada Virovitice i KK Virovitica, bankovni podaci o novčanim sredstvima na računima Siniše Palma i s njim povezanih osoba, podaci Državnog ureda za reviziju, podaci PU Virovitičko podravske i PP Virovitica. Putem europskog istražnog naloga pribavljeni su i podaci iz Republike Austrije od internetske kladionice (www.gametwist.com) te podaci kladionice Super sport.

Obavljeni su i razgovori s obitelji pokojnog Siniše Palma, službenicima Grada Virovitice, tajnikom KK Virovitica, bivšim predsjednikom KK Virovitica, djelatnicima Zagrebačke banke, djelatnicima Super sport kladionice, direktorima gradskih tvrtki, poznanicima…

Iz svih rezultata provedenih izvida ne proizlazi da bi u opisanom nezakonitom raspolaganju novcem Grada Virovitice (i Košarkaškog kluba Virovitica) i krivotvorenju isprava sudjelovala bilo koja druga osoba osim pokojnog Siniše Palma, niti proizlazi da bi bilo tko prikrivao opisane nezakonite radnje pokojnog Siniše Palma, niti da bi se bilo tko koristio novcem pribavljenim na opisani način, niti proizlazi bilo koja druga supočiniteljska radnja bilo koje druge osobe, stoji u Rješenju USKOK-a (virovitica.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!