Vijesti / Regija

ljepotica

Vinkovačka gimnazija ponovno zasjala u punom sjaju

Vinkovačka gimnazija ponovno zasjala u punom sjaju
VUSŽ

"Ovako uređena zgrada doprinijeti će ne samo lijepoj slici grada nego i energetski će biti višestruke koristi"

Nakon što je požar zahvatio fasadu i prozore, započelo se s radovima na obnovi i uređenju pročelja Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima.  Stoga je Vukovarsko-srijemska županija, kao osnivač, sklopila Ugovor s Gradom Vinkovcima o 50%-tnom sufinanciranju navedenih radova, odnosno svaka strana je sufinancirala projekt i iznosu od 1.333.249,64 kn.

Obnova zgrade je gotova a vinkovačka ljepotica u samoj pješačkoj zoni, zasjala je novim sjajem. Novo pročelje uređeno je po uzoru na ono s razglednice iz 1912. godine te se radilo pod nadzorom konzervatora, a Gimnazija se pojavila svojim novim izgledom na ponos svih generacija njezinih učenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić obišao je obnovljenu zgradu Gimnazije, zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem te pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu doc. dr. sc. Jadrankom Mustapić - Karlić, a dočekala ih je ravnateljica Gimnazije Ivana Biljan.

Župan Galić je tom prigodom rekao: „ Nekada sam bio gimnazijalac te mi je i danas drago doći u Gimnaziju, pogotovo kada se nešto ovako lijepo napravi. Istaknuo je kako je ovdje puno toga učinjeno poslije ratnog stanja kao što je obnova parka, sada obnova Gimnazije, Dom zdravlja Vinkovci… te kako je  bitno za Vinkovce,  ali i sve nas. Puno se radi infrastrukturno i za ljepotu i izgled Vinkovaca. U obnovi su sudjelovali zajedničkim snagama i Županija  i Grad Vinkovci.“Gradonačelnik Bosančić osvrnuo se na lijepo uređenu zgradu Gimnazije te je izjavio: „Drago mi je što smo zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom uredili zgradu Gimnazije, koja nije samo lijepa fasada nego i kao jedna lijepa slika grada Vinkovaca. Naime, zgrada Gimnazije se često može vidjeti na razglednicama ili umjetničkim slikama kao značajni dio centra grada. Ovako uređena zgrada doprinijeti će ne samo lijepoj slici grada nego i energetski će biti višestruke koristi. Važno je istaknuti kako nastavljamo s uređenjem centra grada te se nadam kako će uskoro započeti obnova zgrade suda ali i muzeja, te će centar grada dobiti jednu lijepu notu i izgled, kako bi naš park dodatno zasjao.“

Pročelnica Mustapić-Karlić je navela: „Važno je naglasiti kako je ovo jedna zajednička sinergija rada Županije i grada Vinkovaca. To je jedna lijepa dugogodišnja suradnja i koja je na radost naših učenika ali i građana rezultirala lijepim izgledom zgrade Gimnazije, za koju je svatko sudjelovao u troškovima 50%-tnom iznosu. Za istaknuti je kako naša zajednička suradnja i ulaganje nastavlja i na izgradnji u okviru projekta „Mali Lokosi“ gdje vidimo mlade kako se druže, igraju nogomet, a sudjelujemo u iznosu od 200.000 kuna. Zajedno radimo i na obnovi tri učionice i dvije zajedničke prostorije OŠ A.G.Matoša u Vinkovcima za učenike s posebnim potrebama, gdje Županija sudjeluje u sufinanciranju s 400.000 kuna.

Ravnateljica Biljan je izjavila je izrazila zadovoljstvo s novim ruhom stare Gimnazije te je izjavila: „ Divan je osjećaj i meni kao ravnateljici ali i učenicima i djelatnicima Gimnazije. Napokon uživamo u onome što smo navikli jer Gimnazija nije samo središte odgoja i obrazovanja nego i kulturnog života. Ona je lice svega onoga što čini grad Vinkovce. Sigurno će ovako obnovljena zgrada doprinijeti i radu same ustanove, što možemo pohvaliti našim osnivačima koji su prepoznali važnost da se svi djelatnici i učenici ove škole osjećaju lijepo.“


Izdvojeno

Reci što misliš!