Vijesti / Regija

Barem još sljedeći tjedan

Učenici u OBŽ i dalje će nastavu pohađati uživo

Učenici u OBŽ i dalje će nastavu pohađati uživo
OBŽ

"U školama na području OBŽ trenutno zaraženo 35 učenika, što je zanemarivo u odnosu na ukupan broj učenika", rekao je načelnik stožera OBŽ Ivan Hampovčan

Na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Ivan Hampovčan odgovorio je na pitanje novinara o postupanju prema nepokretnim bolesnicima koji ne mogu doći na cijepljenje na punktove ili u ambulante.

"U drugoj fazi cijepljenja, koja je u tijeku, svaki liječnik obiteljske medicine dužan je shodno prioritetima i dobi cijepiti svoje pacijente, pa i izaći na teren i cijepiti nepokretne pacijente. Gdje se to nije desilo, a vjerojatno ima dosta takvih slučajeva, cijepljenje nepokretnih bolesnika bit će obuhvaćeno u trećoj fazi u kojoj imamo sedam mobilnih timova, a jedna od njihovih osnovnih zadaća bit će i cijepljenje tih osoba" rekao je Hampovčan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako u školama na području OBŽ trenutno zaraženo 35 učenika, što je zanemarivo u odnosu na ukupan broj učenika, a u samoizolaciji se nalazi 299 učenika te za sada nema razloga za promjene postojećeg režima rada. Epidemiološko stanje u školama Stožer će ponovno razmatrati za sedam dana i po potrebi donijeti novu odluku.

"Jučer je nastavljeno cijepljenje na 11 posebno organiziranih punktova u sedam gradova i Čepinu, te je cijepljeno 1.277 osoba. Cijepljenje se nastavlja danas i sutra, a zbog veće zastupljenosti starije populacije koja još nije procijepljena otvoreni su novi punktovi u Semeljcima i Đurđenovcu, gdje će se cijepljenje provesti sutra (u petak) u poslijepodnevnim satima", objavila je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić.
 
O stanju u Kliničkom bolničkom centru Osijek govorio je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević.

"Sukladno priljevu bolesnika i potrebama za njihovom hospitalizacijom, Bolnica je spremna na sve moguće događaje i tomu prilagođava svoje kapacitete. Oni su prije nekoliko dana povećani jer je zadnjih dana zaokupljeno između 50 do 60 posto ukupnih stacioniranih kapaciteta za bolesnike koji zahtijevaju liječenje unutar KBC-a. Naravno, i dalje ćemo svakodnevno pratiti kretanje epidemije i odnositi potrebne odluke" poručio je dr. Drenjančević.


Izdvojeno

Reci što misliš!