Vijesti / Regija

županijski stožer

Koronavirus u OBŽ: Testirano 409 uzoraka, pozitivno 111

Koronavirus u OBŽ: Testirano 409 uzoraka, pozitivno 111
OBŽ

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 55, 81 do 88 godina

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 409 uzoraka od kojih je 111 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 53 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (43) na području grada Osijeka, zatim 10 na području Našica, po pet su s područja Belišća, Čepina, Darde i Đakova, po četiri Feričanaca i Petrijevaca, po tri s područja Bilja i Đurđenovca, po dvije Antunovca, Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Drenja, Jagodnjaka i Trnave, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Erduta, Gorjana, Koške, Petlovca, Punitovaca, Strizivojne, Valpova i Viljeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 115 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 55, 81 i 88 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.021 osoba.

Policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje, i to na MCGP Erdut kada je pristupila državljanka Srbije za koju je utvrđeno da je prekršila rok od 12 sati za tranzit kroz Hrvatsku, odnosno mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja uručen joj je prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Obavili su i 134 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera (38 u ugostiteljskim objektima, 14 u prodavaonicama, 2 u optičarskim radnjama te po 1 u trgovačkom centru, kladionici, ljekarni i pekarnici), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!