Vijesti / Regija

100 hrvatsko mlijeko

Belje u svojim pogonima prerađuje 58 milijuna litara mlijeka

Belje u svojim pogonima prerađuje 58 milijuna litara mlijeka

Fortenova grupa je 31. prosinca 2020. godine preuzela proizvodni pogon osječke mljekare u Osijeku, a sirovinu im isporučuju brojni kooperanti

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas je sa suradnicima je posjetio tvrtku Belje plus Tvornicu mliječnih proizvoda Osijek, gdje ga je s trenutnim poslovanjem tvrtke, kao i cijelog Belja plus upoznao predsjednik Uprave Belja plus Andrej Dean i članovi Uprave.

"Razlog posjeta Tvornici mliječnih proizvoda Osijek je odlazak Meggle te potom razgovori i dogovori o preuzimanju tvornice od strane Belja plus, pa smo danas došli vidjeti kako Županija može pomoći kao partner tvornici, djelatnicima i Upravi. Zadovoljni smo što je Belje preuzelo tvornicu i što je ostala mljekarska proizvodnja i prerada, kao i skoro svi dosadašnji kooperanti, da su spašena radna mjesta i proizvodnja u Osijeku te da je ova događaj imao sretan završetak", rekao je župan Ivan Anušić i zahvalio Upravi Belja plus na iskazanom interesu, kvaliteti i visokoj dozi profesionalnosti što danas u Osijeku imamo proizvodni pogon s perspektivom, ali i planovima koji obuhvaćaju nove investicije i pogone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nakon tri i po mjeseca od preuzimanja mljekare i događalo se puno toga dobroga i novoga, bilo je puno posla u razvoju, marketingu i prodaji, a kao smo i obećali od sljedećeg tjedna možemo očekivati naš novi brend. Jako smo zadovoljni, a naglašavam da su to proizvodi 100 posto od hrvatskog mlijeka, od naših farmera, kooperanata i iz vlastite proizvodnje. Mi smo jedina mljekara u Hrvatskoj koja ima više od 4.000 krava u vlastitoj proizvodnji i koja osigurava više od 35 milijuna litara samo iz vlastitih, a isti tako naša kompanija Vupik nam proizvodi dodatnih 12 milijuna litara, a 13 milijuna litara dolazi od kooperanata, što znači da na razini godine imamo više od 58 milijuna litara. Planovi su jasni, idemo dalje s novim proizvodima te očekujem u kratkom vremenu nove lijepe priče iz ovog područja. Župan Ivan Anušić sa svojim je pozitivnim pristupom prema ovom problemu gdje je tražio rješenja i nama skrenuo pozornost da je ovo dobra priča i nešto u čemu na kraju svi možemo imati veliku korist", rekao je Andrej Dean, predsjednik Uprave Belja Plus i najavio investicije u vrijednosti oko 10 milijuna eura u najskorije vrijeme koje planiraju uz pomoć EU fondova.

Fortenova grupa je 31. prosinca 2020. godine preuzela proizvodni pogon osječke mljekare u Osijeku u kojoj je od 1. siječnja 2021. godine Belje plus nastavilo 70-godišnju tradiciju proizvodnje domaćih mliječnih proizvoda u Osijeku, a u proizvodnji je zaposleno 88 radnika.

Preuzimanje imovine bivše Meggle-ove mljekare u Osijeku realizirano je u skladu s potpisanim sporazumom između Fortenova grupe i Meggle Hrvatska o kupoprodaji proizvodne imovine, nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja Belju plus odobrila namjeru provedbe koncentracije u djelatnosti proizvodnje mliječnih proizvoda.

Sirovinu za osječku mljekaru Belju će isporučivati 249 kooperanata, a ukupne procijenjene dnevne količine isporuke kreću se na razini većoj od 20.000 litara mlijeka. Cijena mlijeka je tržišna, a Belje plus će proizvođačima isplaćivati i tvorničke premije u skladu s količinama isporučenog mlijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!