Vijesti / Regija

nema zatvaranja

Od danas strože kontrole epidemioloških mjera u OBŽ

Od danas strože kontrole epidemioloških mjera u OBŽ
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Strože će se kontrolirati okupljanja, javni prijevoz, trgovački centri i ugostiteljski objekti

Zbog velikog broja novooboljelih, uvedene su oštrije epidemiološke mjere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponoći je na snazi potpuno zatvaranje (lockdown) koje bi trebalo vrijediti iduća dva tjedna.

Osim u Primorsko-goranskoj županiji, strože protuepidemijske mjere od dosadašnjih uvode se u Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

U OBŽ je jučer od 313 testiranih uzoraka njih 28 bilo pozitivno ne koronavirus te su preminule četiri osobe.

Najstrože mjere na snazi su u Primorsko-goranskoj županiji gdje se zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća. Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati. Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji učenici završnih razreda srednjih škola i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola nastavljaju nastavu pratiti uživo u školama, dok svi ostali od danas nastavu prate od kuće online.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!