Vijesti / Regija

preminule četiri osobe

Pozitivno 28 osoba, Višnjevčanin zaradio prijavu zbog okupljanja više osoba u vlastitom domu

Pozitivno 28 osoba, Višnjevčanin zaradio prijavu zbog okupljanja više osoba u vlastitom domu
Davor Javorović/Pixsell

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 313 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim po tri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po dvije na području Belišća, Đurđenovca i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Semeljaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. 

Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 59 do 75 godina. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.488 osoba.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i 148 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja, po dojavi su utvrdili da je jučer u 23.30 sati u Višnjevcu u jednoj kući organizirao privatno okupljanje protivno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva te je vlasniku uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Izdvojeno

Reci što misliš!