Vijesti / Regija

pandemija koronavirusa

Nakon dugo vremena troznamenkasti broj novozaraženih u OBŽ

Nakon dugo vremena troznamenkasti broj novozaraženih u OBŽ
Dubravka Petric/PIXSELL

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 354 uzoraka od kojih je 102 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, osam na području grada Đakova, po pet na području Belišća, Čepina i Popovca, po četiri na području Bilja, Kneževih Vinograda i Trnave, po tri na području Darde i Našica, po dvije na području Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta, Koške, Marijanaca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Gorjana, Petlovca, Podgorača, Petrijevaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 80 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 19 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.641 osoba.

Policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i 118 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (33 u ugostiteljskim objektima, 21 u prodavaonicama, po 3 u trgovačkim centrima, benzinskim postajama i pekarnicama te po 1 u frizerskom salonu i ljekarni) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!