Vijesti / Regija

regionalni centar kompetentnosti

"Struka je naša furka" - novi projekt RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka:

Učenici će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO gdje će se jela poslužiti i kušati

"Struka je naša furka" novi je projekt Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka (RCK UTŠO) kojem je Odlukom Ministarstvo turizma i sporta 6. travnja 2021. godine dodijeljeno 50.000 kuna.

Partner na projektu je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova koja raspolaže plastenicima i bio-vrtom sa začinskim biljem, dok u svojim plastenicima proizvode namirnice od kojih će potom učenici osječke škole pripremati ukusna jela. Učenici obje škole zajedno će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO gdje će se jela poslužiti i kušati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čim potpišemo ugovor o  dodjeli sredstava, počinjemo s realizacijom projekta, izradom escape rooma, loga za projekt, web stranice. S učenicima ćemo obići Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Romulić gdje će se upoznati s obitelji koja se bavi održivim uzgojem hrane koju ujedno i pripremaju na svom imanju", objasnila je voditeljica projekta Danijela Molnar, nastavnica RCK UTŠO. 

"Učenici će sudjelovat u berbi povrća, tako će imati iskustveni turizam, a potom će doći u našu školu u Osijek gdje će s učenicima i nastavnikom iz kuharstva od ubranog pripremati jela i u njima uživati", dodaje voditeljica projekta "Struka je naša furka". Cjelokupno doživljajno iskustvo projekta bit će ponuđeno i široj javnosti. A iskustvo u projektu te način povezivanja strukovnih škola, projektni će tim ponuditi ostalim srednjim školama. U projektu "Struka je naša furka" sudjeluju 21 učenik i dva nastavnika u ulozi mentora.

Školski projekt financiran je o okviru programa Ministarstva turizma i sporta „Promocija i jačanje kompetencija  strukovnih zanimanja za turizam 2021,“  te je u okviru ovog javnog poziva odabrana su 22 projekta strukovnih i umjetničkih škole za čiju je provedbu osigurano 800.000,00 kuna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!