Vijesti / Regija

čekaju se nalazi

Centar u Novoj Gradiški o smrti djevojčice: ''Nije bilo naznaka fizičkog nasilja prema curici. Djelatnici su u šoku''

Centar u Novoj Gradiški o smrti djevojčice: ''Nije bilo naznaka fizičkog nasilja prema curici. Djelatnici su u šoku''
Ivica Galovic/PIXSELL

Socijalni radnici su imali nebrojen broj prijetnji i poziva, naziva ih se ubojicama

V.d. ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović rekla je da je obavila razgovore s djelatnicima centra nakon tragične smrti djevojčice od dvije i pol godine, ali da za daljne postupanje treba čekati nalaze stručnih službi.   

“Djelatnici Centra su mi iznijeli svoje osobne stavove, viđenja, načine na koje su provodili postupak, a za sada ću to zadržati za sebe,” rekla je. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komentirala je i što će biti s djelatnicima koji su radili s djevojčicom koja je preminula.

“Trenutno su u uredu, vjerujem da će nalazi doći što prije. Prije svakog terena će se konzultirati sa mnom pa ćemo ovisno o slučaju i okolnostima donositi pojedinačne odluke”, kazala je Jugović.

Govoreći o preostaloj djeci koja su izdvojena iz obitelji preminule djevojčice čiji se roditelji terete za zlostavljanje i u pritvoru su, Jugović je istaknula da su dobro: “Svo troje su djece u redu, u udomiteljskoj su obitelji, zbrinuti su.”

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić govorila je o preminuloj djevojčici. 

“Prema inputima koje smo dosada vidjeli nije bilo podataka od strane liječnika da postoji vid zlostavljanja kod djece u toj obitelji. Nije bilo naznaka fizičkog nasilja prema curici”, rekla je o tragično preminuloj djevojčici.

''Prema procjeni, obiteljske su se okolnosti promijenili, roditelji su stvorili uvjete za život djeteta'', objasnila je Kaktić Stanić te je dodala da su te analize bile okidač da socijalni radnici dopuste vraćanje djevojčice u obitelj. 

''Djelatnici su u šoku i izražavaju žaljenje zbog svega što se dogodilo'', naglasila je.

Osvrnula se na napade javnosti na djelatnike centra. 

“Apeliramo na javnost da se suzdrži govora mržnje. Socijalni radnici su imali nebrojen broj prijetnji i poziva, naziva ih se ubojicama, prijeti se njima i njihovim obiteljima. Narušena im je sigurnost. Provodimo analizu kako bi ubuduće izbjegli ovakve situacije. Izuzetno je važno u svim situacijama, kad govorimo o zaštiti djece, da u sustavu socijalnoj skrbi imamo i sve druge dionike koji su izuzetno važni za sigurnost djece u ovim situacijama, tu mislim na sustav odgoja i obrazovanja, tete u vrtićima, učiteljima u školi, pedijatre…”, kazala je Katkić Stanić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!