Vijesti / Regija

u izolaciji 1983 osobe

Testirano 235 uzoraka, a pozitivno njih 38 u OBŽ

Testirano 235 uzoraka, a pozitivno njih 38 u OBŽ
Pixell

Na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe, a preminula je jedna osoba u protekla 24 sata

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (14) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 29 pacijenata s tim oboljenjem. 

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.983 osobe.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili dva kršenja te mjere. Prilikom provjere na graničnim prijelazima Erdut i Batina utvrđeno je da su te osobe, oba državljani RH, došli na to mjesto iako im je izrečena mjera samoizolacije te su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (55 u ugostiteljskim objektima, 4 u prodavaonicama, 3 u trgovačkim centrima, 2 u ljekarnama i 1 u pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!