Vijesti / Regija

vremenska prognoza

Izvadite zimske jakne opet, stiže nam ledena fronta!

Izvadite zimske jakne opet, stiže nam ledena fronta!
Ivica Benić/SiB.hr

Početak sljedećeg tjedna obilježit će izuzetno niske temperature za ovo doba godine

Dramatična promjena vremena dolazi nam početkom idućeg tjedna. Arktička hladna fronta pogodit će Skandinaviju, Veliku Britaniju i Irsku, a potom se proširiti na središnju Europu i Mediteran, najavljuje portal Severe Weather Europe.

Snježne mećave mogle bi pogoditi Alpe i zahvatiti Balkan već u utorak, a očekuje se i mraz koji bi mogao naštetiti vegetaciji koja je zbog toplog vremena već procvjetala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Slavoniji i Baranji promjena neće biti toliko drastična, ali u utorak i srijedu svakako će vam opet trebati zimska odjeća.

Uskrs danas i posebno Uskrsni ponedjeljak proći će u pretežno sunčanom vremenu uz temperature 10-12°C s tim da su u noći s nedjelje na ponedjeljak mogući minusi.

Zahlađenje koje će zahvatiti veći dio Europe u utorak nam u našim krajevima donosi veliki pad temperature. Najviša dnevna temperatura bit će svega 6 Celzijevaca uz oblačno vrijeme. Padalina zasad nema u najavi. Za razliku od ostatka Hrvatske gdje će većinom padati kiša i snijeg koji bi posebno obilan trebao biti u Gorskom kotaru.

Srećom hladna fronta brzo bi trebala proći i već sljedeći vikend opet bi trebali vratiti se na proljetne temperature.


Izdvojeno

Reci što misliš!