Vijesti / Regija

dijete se jioš bori za život

Roditelji policiji priznali da su tjelasno kažnjavali dijete. Ravnatelj novogradiškog Centra za socijalnu skrb razriješen dužnosti

Nažalost i dalje je izrazito kritična i životno je ugrožena. Liječnici se bore za njezin život

Nakon što je u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški proveden izvanredni stručni i upravni nadzor prema nalogu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike glede slučaja ozlijeđene djevojčice (2,5) iz Nove Gradiške, upravni nadzor je zbog utvrđene odgovornosti donijelo zaključak o razrješenju ravnatelja Centra Branka Medunića, doznaje Večernji list.

U zaključku nadzora navodi se da je prema uvidu u predmetne spise utvrđeno da u obitelji postoje nepovoljne okolnosti na strani roditelja, kao i da je dijete sukladno stručnoj procjeni razvojno ugroženo. Isto tako, utvrđeno je i da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji te da su, zbog jedne ili više značajnih okolnosti, potrebne mjere intervencije obiteljsko-pravne zaštite.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj Klaićeve, prof.dr. Goran Roić je za RTL.hr u petak poslijepodne kazao kako se stanje djevojčice nije promijenilo. Nažalost i dalje je izrazito kritična i životno je ugrožena. Liječnici se bore za njezin život.

Policija istražuje slučaj i sve osobe koje su bile uključene od roditelja do Centra za socijalnu skrb koji je provodio nadzor. Roditelji iz okolice Nove Gradiške, 27-godišnji otac i 24-godišnja majka su uhićeni i protiv njih je podignuta kaznena prijava.

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Predviđena kazna za djelo za koje ih se tereti je od jedne do osam godina zatvora. No, ukoliko nesretno dijete podlegne ozljedama mogli bi biti kazneno prijavljeni za teško ubojstvo.

policija
stravičan slučaj iz nove gradiške Uhićeni roditelji djevojčice (2.5) kojoj je smrskana glava, a policija će istražit i Centar za socijalnu skrb

RTL.hr neslužbeno doznaje da su oboje roditelja tijekom ispitivanja na policiji priznala da su 'ponekad znali udariti dijete', no detalji ove tragedije se još uvijek ne znaju.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu." stoji u izvješću policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!