Vijesti / Regija

stravičan slučaj iz nove gradiške

Uhićeni roditelji djevojčice (2.5) kojoj je smrskana glava, a policija će istražit i Centar za socijalnu skrb

Uhićeni roditelji djevojčice (2.5) kojoj je smrskana glava, a policija će istražit i Centar za socijalnu skrb
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. dr. Goran Roić je u petak ujutro za RTL.hr kazao kako je djevojčica i dalje vitalno ugrožena odnosno da je njezino stanje kritično

Hrvatskom je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog ozljeđivanja 2.5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim ozljedama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prevezenau zagrebačku Klaićevu bolnicu.

Uhićeni su roditelji djevojčice (2,5) i kako doznaje RTL policija će provesti istragu i u nadležnom Centra za socijalnu skrb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kriminalističkim istraživanjem bit će obuhvaćeni svi relevantni sudionici događaja pa tako i djelatnici Centra za socijalnu skrb koji su vodili nadzor i bili upućeni u situaciju u obitelji", kazao je za RTL.hr Damir Brezić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

"Odmah po saznanju naši su djelatnici uhitili roditelje koje s za sada tereti za povredu djetetovih prava, a za što je prtedviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Roditelji su uhićeni u četvrtak oko 23.30 sati, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Ostalo troje djece je prema nalogu Centra za socijalnu skrb smješteno u udomiteljske obitelji", rekao je ranije za RTL.hr Brezić.

No, ukoliko nesretno dijete podlegne ozljedama, moguće je da se prijava prekvalificira u teško ubojstvo.

Ostalu djecu će u nazočnosti policije pregledati liječnici.

Kako neslužbeno doznajemo, policija 27-godišnjeg oca ima već otprije evidentiranog kao obiteljskog nasilnika, ali je samo prekršajno kažnjen.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. dr. Goran Roić je u petak ujutro za RTL.hr kazao kako je djevojčica i dalje vitalno ugrožena odnosno da je njezino stanje kritično.

Podsjetimo, djevojčica (2,5) iz okolice Nove Gradiške ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su zastrašujuće i ekstremne. Osim toga, djetetu je tijelo puno modrica različite starosti. To znači da su vidljivi i tragovi prijašnjih ozljeda. Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da, nažalost, ima vrlo male šanse da preživi.


Izdvojeno

Reci što misliš!