Vijesti / Regija

manje i u bolnicama

Bez preminulih u OBŽ, pozitivno 33 osobe uz gotovo 200 nadzora inspektora

Bez preminulih u OBŽ, pozitivno 33 osobe uz gotovo 200 nadzora inspektora
Jarun Ontakrai/123RF

Najviše pozitivnih dolazi iz Osijeka, a u bolnicama se nalazi 44 osobe

Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 360 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus.

Devet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po tri su s područja Đakova i Našica, po dvije Darde, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda, Petrijevaca i Valpova, a po jedna je s područja Belog Manastira, Belišća, Bilja, Čepina, Drenja, Erduta, Jagodnjaka i Vladislavaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba oboljelih od COVID-19, i to 34 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata s tim oboljenjem. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 997 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere (na području Donjeg Miholjca). U 143 nadzora ugostiteljskih objekata nije utvrđeno kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (28 u ugostiteljskim objektima, 15 u trgovinama te po 1 u frizerskom salonu, kladionici, mjenjačnici i pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost i dali nalog za njeno otklanjanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!