Vijesti / Regija

stari perkovci

Žena (88) preminula u slavonskoj ambulanti netom nakon cijepljenja

Žena (88) preminula u slavonskoj ambulanti netom nakon cijepljenja
Dubravka Petric/PIXSELL

Žena u starijoj dobi u Starim Perkovcima preminula netom nakon primitka cjepiva

Ženi (88) je u Starim Perkovcima u ambulanti pozlilo odmah nakon primitka cjepiva AstraZeneca. Unatoč naporima medicinskog osoblja, starija žena je preminula na mjestu, potvrdio je za 24 sata ravnatelj brodsko-posavskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković.

Liječnica 88-godišnjakinje koja je preminula nakon cijepljenja u Starim Perkovcima kod Slavonskog Broda smatra da smrt žene nije povezana s cjepivom koje je primila već da se radi o srčanom arestu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sličnu "dijagnozu" za RTL je iznijela i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) koji je u hitno postupku ocjene prijave utvrdio da smrt "nema uzročno-posljedične povezanosti s cijepljenjem". 

"Prema informacijama zaprimljenima od prijavitelja, klinička slika događaja upućuje na srčani arest, kojemu je u podlozi od ranije poznata ishemijska bolest srca", odgovorio je HALMED RTL-u. 

"Osjećala je vrtoglavicu i onesvijestila se"

Liječnica preminule žene dr. Marija Tečer za portal SBPlus kazala je da i ona smatra da je žena umrla zbog srčanog aresta. 

"Gospođa je bila stara i srčani je bolesnik. Sinoć je obaviještena o tomu da se može doći cijepiti danas ujutro jer je ranije iskazala veliku želju za tim, s obzirom na to da je strahovala od zaraze koronavirusom. Sinoć je, dakle, i telefonski još jednom pristala na cijepljenje i sin ju je ujutro dovezao", kazala je Tečer. 

"Nakon cijepljenja gospođu smo, sukladno uobičajenoj praksi, zadržali na kratkom promatranju. Ona je sjedila uz otvoreni prostor i prije nego što se onesvijestila, samo je rekla da osjeća vrtoglavicu. Pozvana je hitna medicinska pomoć. Do njihovog dolaska, kolega i ja također smo joj pružili prvu pomoć. Reanimirali smo je sveukupno 45 minuta, ali, nažalost, neuspješno", kazala je liječnica. 


Izdvojeno

Reci što misliš!