Vijesti / Regija

mribiči

Ribičima kazne do 3 tisuće kuna ako se ne prijave u aplikaciju kad idu u ribolov?

Ribičima kazne do 3 tisuće kuna ako se ne prijave u aplikaciju kad idu u ribolov?
Zoran Osijek

Digitalizacija je ribičima zadala brojne muke i smatraju da previše zadire u njihovu privatnost

Od ove godine svi ribiči prije nego idu u ribolov obvezno se moraju prijaviti putem aplikacije mRibič, a na istom mjestu moraju prijaviti i ribu koju su zadržali nakon ulova.

Pravilnik o slatkovodnom ribarstvu predviđa kazne za one koji to ne učine od 1000 do 3000 kuna, no njega još mora potvrditi Ministarstvo poljoprivrede. Prva je to faza  digitalizacije ribičkih dozvola u RH za slatkovodni sportski ribolov.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oni koji nemaju pametne telefone prijavit se mogu kod nekog drugog putem računala i web stranice mRibič.

Do sada se taj popis bilježio u posebnu bilježnicu, koju je ribič dobio kod kupnje ribolovne dozvole. No sada više te bilježnice nema, već bi se svaki ribolovac morao svojim pametnim telefonom prijaviti prilikom dolasku u ribolov. Naime, više ne postoji niti klasična ribolovna dozvola, već nova iskaznica o položenom ribolovnom ispitu, koja fizički mijenja taj dokument, kao i popis ulova.

I ta potvrda smeta ribičima koji smatraju da fotografiranje i uzimanje osobnih podataka prilikom njenog izdavanja zadire također kao i aplikacija previše u privatnost ribiča i zatražili su mišljenje Agencije za zaštitu podataka.


Izdvojeno

Reci što misliš!