Vijesti / Regija

valpovo

Mladić na mopedu sinoć bježao policiji. Brzo su ga uhvatili i sad mu prijeti gotovo 100 tisuća kuna kazne

Mladić na mopedu sinoć bježao policiji. Brzo su ga uhvatili i sad mu prijeti gotovo 100 tisuća kuna kazne
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sinoć u 23,45 sati, u Valpovu, prilikom redovne kontrole vozača i vozila policijski službenici su pokušali zaustaviti vozača mopeda koji nije imao upaljena svijetla na mopedu i zaštitnu kacigu

Jučer, 25. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 2 vozača osobnog automobila, 2 vozača bicikla i 1 vozač mopeda,

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,30 sati, u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 15,15 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla, 63-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,35 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 15,30 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 51-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom  koje nije osigurano u osiguravajućem društvu. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 67 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 17,25 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Isti je zadnje 2 godine 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod utjecajem alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Mopedist iz Valpova bježao policiji

U 23,45 sati, u Valpovu, prilikom redovne kontrole vozača i vozila policijski službenici  su pokušali zaustaviti vozača mopeda koji nije imao upaljena svijetla na mopedu i zaštitnu kacigu. Vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te se udaljio bez zaustavljanja.

Nakon kraćeg vremena policijska ophodnja zaustavila je 20-godišnjeg vozača mopeda te su daljnjom kontrolom utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu, upravljanje mopedom prije stjecanja upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 95 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 13 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!