Vijesti / Regija

županijski stožer

Koronavirus u OBŽ: 37 novopozitivnih, dosad izdano šest kazni za nenošenje maski

Koronavirus u OBŽ: 37 novopozitivnih, dosad izdano šest kazni za nenošenje maski
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Načelnik Stožera Hampovčan istaknuo je kako su kazne za nepoštivanje samoizolacije i nenošenje maski 8 tisuća kuna + 500 kuna sudskih troškova

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 255 uzoraka od kojih je 37 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (11), Đakova (6), Čepina (3), Našica i Valpova (po 2), a po jedna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Punitovaca, Semeljaca i Viškovaca,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 107 osoba oboljelih od COVID-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 70 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 784 osoba.

Policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 136 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 50 nadzora provođenja epidemioloških mjera (14 u prodavaonicama i trgovinama, 10 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, 4 na benzinskim crpkama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

Načelnik Stožera Hampovčan istaknuo je kako su kazne za nepoštivanje samoizolacije i nenošenje maski 8 tisuća kuna + 500 kunatroškova prekršajnog postupka. Kazne izdaju policija i inspektori civilne zaštite. Dosad je izrečeno šest kazni za nenošenje maski.

U đakovačkom Domu za starije  i nemoćne trenutno je 89 korisnika i 15 djelatnika zaraženo i za očekivat je da je to maksimum te da će ta brojka sad padati jer u tri dana tamo nije bilo novozaraženih. Devetero korisnika doma je hospitalizirano.

Izdvojeno


Reci što misliš!