Vijesti / Regija

nema mira u vukovaru

Novi navijački sukob u Vukovaru: Privedeno šestero mladića, dvojici mjesec dana pritvora zbog napada na policajca u postaji

Novi navijački sukob u Vukovaru: Privedeno šestero mladića, dvojici mjesec dana pritvora zbog napada na policajca u postaji
Ilustracija (Brian Jackson/123RF)

Kako neslužbeno saznajemo došlo je do sukoba lokalnih BBB i Delija, a iz BBB putem svoje službene FB stranice ističu kako je policajac koji je kazneno prijavio mladiće za napad u postaji, također navijač kluba iz Beograda i da je maltretirao i fizički napao njihove članove u postaji

Šestero mladića nakon sukoba na ulici je privedeno, a zatim je došlo i do incidenta u policijskoj postaji. Prenosimo izvješće PU vukovarsko-srijemske:

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27 i 21-godišnjakom koji su 18. siječnja u službenim prostorijama vukovarske policije, tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira, tjelesno napali policijskog službenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, 18. siječnja oko 15,30 sati u Ulici dr. Ante Starčevića u Vukovaru policijski službenici spriječili su narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima i osumnjičeni dvojac.

Policijski službenici su potom priveli šest osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Tijekom prekršajne obrade 27 i 21-godišnjak su tjelesno napali policijskog službenika, uslijed čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u predjelu glave.  Radi odbijanja napada na sebe, policijski službenik je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu. U NMB Vukovar utvrđeno je kako su policijski službenik te 27 i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom.

Obojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Protiv 21-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok je protiv 27-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Nadalje, tijekom prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor 21 i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana te su predani u Zatvor u Osijeku", stoji u izvješću.

O incidentu koji se dogodio putem svoje Facebook stranice oglasili su se i Bad Blue Boysi:

Želimo još jednom skrenuti pozornost na "specijalni" tretman dijela PU vukovarsko-srijemske prema našim pripadnicima s područja Vukovara i OPET upozoriti na redovno, učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima.
Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice.
Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštititi naše pripadnike od ovakvog "provođenja zakona" i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije."

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!