Vijesti / Regija

udio od 13% pozitivnih

Koronavirus u OBŽ: Testirano 254, pozitivno 28

Koronavirus u OBŽ: Testirano 254, pozitivno 28
Davor Javorović/PIXSELL

U zadnja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 73 godine

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 254 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno (13 %).

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka i Našica (po 5), Đakova i Valpova (po 4), Belog Manastira, Darde i Petlovca (po 2), a po jedna osoba je s područja Antunovca, Čepina, Gorjana i Satnice Đakovačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 73 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 778 osoba.

Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje te mjere, dok su sve ostale osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera (9 u prodavaonicama i trgovinama, po 7 u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!