Vijesti / Regija

puške, pištolji, bombe...

Policija u Vinkovcima pronašla veće količine oružja, privedena dva muškarca

Policija u Vinkovcima pronašla veće količine oružja, privedena dva muškarca
PU vukovarsko-srijemska

Osumnjičeni 63 i 54-godišnjak su 17. siječnja u 18 sati predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63 i 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".

Temeljem sudskog naloga policija je provela dvije pretrage.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo je u subotu, 16. siječnja 2021. godine u Vinkovcima policija pretražila dom, druge prostorije i jedan osobni automobil 54-godišnjaka, pri čemu su pronađene četiri automatske puške s tri pripadajuća prigušivača, jednu strojnicu s pripadajućim prigušivačem i jedan automatski pištolj s pripadajućim prigušivačem, ukupno 13 pripadajućih spremnika te više stotina komada raznovrsnog streljiva.

U drugoj pretrazi doma i drugih prostorija u Vinkovcima obavljenoj 17. siječnja pronađena su dva pištolja i jedan pripadajući spremnik, tri ručne bombe i jedno tijelo rasprskavajuće mine, pet spremnika za automatske puške, te nekoliko stotina komada raznovrsnog streljiva.U obje pretrage policija je privremeno oduzela svo navedeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo.

Osumnjičeni 63 i 54-godišnjak su 17. siječnja u 18 sati predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Izdvojeno

Reci što misliš!