Vijesti / Regija

virus u domu u đakovu

Napokon bez preminulih od korone u OBŽ

Napokon bez preminulih od korone u OBŽ
Davor Javorović/PIXSELL

Stožer civilne zaštite održao je danas konferenciju za medije

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testiran je 361 uzorak od kojih je 66 bilo pozitivno. 

Najviše, kao i do sada, sa šireg područja grada Osijeka, njih 29. Slijede gradovi Đakovo s pet novopozitivnih, Donji Miholjac sa četiri te Našice i Belišće s tri. Općine Đurđenovac i Čepin također bilježe po tri novopozitivne osobe dok općine Jagodnjak, Podgorač i Strizivojna bilježe po dvije novopozitivne osobe. Po jednu bilježe općine Antunovac, Bizovac, Marijanci, Darda, Draž, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 787 osoba.

Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 121 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili 2 kršenja za koja su izdane upozorbe. 

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije je donio Zaključak da se daje suglasnost i preporuka ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije da nastavu provode prema sljedećem modelu: model A, nastava za učenike od 1-4 razreda osnovnih škola i učenike četvrtih razreda srednjih škola održavat će se licem u lice odnosno u školskim klupama, nastava za učenike od 5-8 razreda te učenike prva tri razreda srednjih škola odvijat će se po modelu nastave na daljinu, odnosno prema modelu C. Praktična nastava srednjoškolaca odvijat će se po modelu licem u lice. Sukladno Zaključku Stožera, isti će Osječko-baranjska županija uputiti svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač te dati suglasnost za predložene modele. Konačnu odluku o modelu provođenja nastave donose ravnatelji uz prethodnu suglasnost osnivača i Stožera.

Korona u Domu za starije u Đakovu

Doktor Dijanić izvijestio je i kako su zabilježeni slučajevi koronavirusa u Domu za starije u Đakovu. Pozitivno je 43 osobe od čega su većinom korisnici, a pet je djelatnika doma. Većina su asimptomatski bolesnici ili s blagom slikom.

Prvi slučajevi zabilježeni su 4. siječnja, a dio korisnika u tom domu je i cijepljen nakon toga, ali se isto nikako ne može povezati. Osobe koje su oboljele već su od ranije bile u inkubaciji. Protekla tri dana nije bilo novih pozitivnih slučajeva, a svakodnevno se provode brzi testovi za sve djelatnike kako se zaraza ne bi dodatno proširila.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!