Vijesti / Regija

poticanje zapošljavanja

Osječko-baranjska županija i Učilište Studium provode besplatne edukacije za nezaposlene osobe

Osječko-baranjska županija i Učilište Studium provode besplatne edukacije za nezaposlene osobe

U tijeku su dva projekta poticanja zapošljavanja; ECDL edukacija i osposobljavanje za računovodstvo za mala poduzeća. Priprema se početak programa za voditelje EU projekta i za pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama

Ugovor o programu osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za obavljanje poslova pomoćnika/pomoćnice u nastavi s učenicima s teškoćama potpisali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i ravnateljica Učilišta Studium - ustanove za obrazovanje odraslih Ana Gale, stoji u izvješću OBŽ.

"Riječ je o jednom od programa u okviru projekta poticanja dugotrajno nezaposlenih osoba koji Osječko-baranjska županija u cijelosti financira. Ukupna vrijednost ovog ugovora je 48.000,00 kuna, a program se obavlja za 10 nezaposlenih osoba čiji popis utvrđuje Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek. - rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je kako je u razdoblju od 2004. do 2020. godine Županija financirala osposobljavanje 995 dugotrajno nezaposlenih osoba kroz različite edukacijske programe u vrijednosti 3.398.394,76 kuna, a povratne informacije su više nego dobre. 

"U tijeku su dva projekta poticanja zapošljavanja; ECDL edukacija s 15 polaznika i osposobljavanje za računovodstvo za mala poduzeća s 10 polaznika. Priprema se početak programa za voditelje EU projekta (20 polaznika), a sada i program osposobljavanja 10 polaznika za poslove pomoćnika/pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Osim troška edukacije, Županija u potpunosti financira i trošak prijevoza." - istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.


Izdvojeno

Reci što misliš!