Vijesti / Regija

priča iz otoka

Svećenik Mirko demantira da je ljubovao sa ženom šefa Stožera civilne zaštite

Svećenik Mirko demantira da je ljubovao sa ženom šefa Stožera civilne zaštite
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Pojašnjava kako je Vargina žena jedna od osoba koja je zatražila njegovu pomoć kao psihoterapeuta, za što je i educiran, i to zbog zlostavljanja kojem je bila izložena

Nastavlja se rasplitati (ili komplicirati?) priča iz Otoka o incidentu koji se dogodio 27. prosinca i u kojem je sudjelovao šef lokalnog Stožera Josip Varga, njegova žena Amalija i svećenik Mirka Mrnarević.

Podsjetimo, u večernjim satima Varga je sa zajedno sa svojim starijim došao do svoje kuće gdje je zatekao ženu i svećenika. Slijedila je uvreda i prijetnji prema zatečenom dvojcu, zbog čega su, nedugo poslije, otac i sin uhićeni. Policiju je, navodno, pozvao upravo svećenik Mrnarević zbog prijetnji smrću koje su mu tom prilikom izrečene. Do fizičkog sukoba nije došlo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Varga je optužio svećenika da mu ljubuje sa ženom, no on to demantira kao i da je Amalija trenutno smještean u župnom domu.

Pojašnjava kako je ova žena jedna od osoba koja je zatražila njegovu pomoć kao psihoterapeuta, za što je i educiran, i to zbog zlostavljanja kojem je bila izložena.

Mirko Mrnarević
nestašni svećenik Šef Stožera CZ Otoka napao je ženu i svećenika jer ljubuju?

"Te večeri zazvonio mi je telefon. Nazvala je A.V. Čuo sam riječi: “Sada ću te ugušiti”, vrištanje. I njezin urlik: “Dođite po mene.” Nije bilo vremena zvati policiju, došao sam pred njenu kuću. Ona je stajala vani zajedno sa ekipom koja me čekala. Svakom od njih sam prišao, pogledao u oči i rekao: “A.V. sada odlazi i nitko joj više od Vas neće prijetiti!” Neobično, bilo ih je trojica. Nijedan nije krenuo fizički na mene. Mogli su mi učiniti što su htjeli. Zašto nisu? Svaki zlostavljač se boji kada ga netko pogleda u oči i kaže: “Dosta!” U javnosti je to predstavljeno kao da sam “zatečen” u njezinoj kući i priča je prikazana u najprljavijem svijetlu" kaže  za Večernji Mrnarević.

Dodaje kako je i ranije dolazio u tu kuću kao i da se upoznao i s obitelji te razgovarao i s Josipom Vargom govoreći mu da se ne može tako ponašati. Ističe kako bi pomogao svakoj zlostavljanoj ženi.

"Primio bih za njih i metak u čelo ako treba, ostao bez posla, vukao se po sudovima. Zašto? Nemam djecu ni obitelj, i smisao moga života je da pomognem ljudima. Educiran sam za psihoterapeuta i puno ljudi mi dolazi na terapije.", rekao je svećenik, piše Večernji.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!