Vijesti / Regija

nestašni svećenik

Šef Stožera CZ Otoka napao je ženu i svećenika jer ljubuju?

Šef Stožera CZ Otoka napao je ženu i svećenika jer ljubuju?
Marko Mrkonjic/PIXSELL

24sata pišu kako svećenik Mrnarević ima dugu povijest druženja sa svojim vjernicama, odnosno domaćicama koje zapošljava u svojem Župnom dvoru

Veliko zanimanje javnosti izazvala je priča iz Otoka o obiteljskom nasilju zbog kojeg je bio priveden šef lokalnog Stožera civilne zaštite, a napadnuti su bili njegova žena i svećenik.

"Ma, bio sam konj! Ona je s njim već dulje, ali sam se ja pravio da ne vidim jer nisam želio. Sramota me je", rekao je za 24sata optuženi Josip Varga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

On je sa svojim sinom 27. prosinca u večernjim satima nenajavljeno došo u kuću gdje je zatekao svoju ženu (43) i svećenika Mirka Mrnarevića (47), župnika župe u Slakovcima.

Ne znamo što su vidjeli, no očigledno im se nije svidjelo jer je uslijedila salva uvreda i prijetnji prema zatečenom dvojcu, zbog čega su, nedugo poslije, otac i sin uhićeni. Policiju je, navodno, pozvao upravo svećenik Mrnarević zbog prijetnji smrću koje su mu tom prilikom izrečene. Do fizičkog sukoba nije došlo.

U pretrazi kuće policija je pronašla i oduzela nekoliko komada streljiva, a Varga i njegov sin su zaradili kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja im je određena mjera zabrane približavanja žrtvama ovog nasilja i zabrana kontakta s njima, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

Izašavši iz pritvora nakon dva dana, otac i sin došli su kući, no tamo nije bilo nikoga. Njihova supruga i majka otišla je od kuće, navodno, pronašavši privremeno utočište u Župnom dvoru u Slakovcima, kod svećenika.

Svećenik do okončanja istrage neće izlazit u javnost sa detaljima što se uistinu dogodilo te večeri. No potvrdio je da su zaprimili prijetnje smrću.

24sata pišu kako svećenik Mrnarević ima dugu povijest druženja sa svojim vjernicama, odnosno domaćicama koje zapošljava u svojem Župnom dvoru. O njemu su pisali i u kolovozu 2005., kad je bio župnik u župi u Dalju. Tad su daljske bogomolje u pomoć pozvale novinare kako bi raskrinkale ljubovanje svojeg tad mladog župnika s jednom svojom mještankom, koju je također angažirao da mu bude domaćica u Župnom dvoru. Mrnarević je tad u unajmljenom stanu u Osijeku živio sa svojom odabranicom. Biskupija ga je tad “kaznila” premještajem u drugu župu.

"Nije on za svećenika, on vozi motor, nosi kožna odijela, majicu na kojoj piše ‘Nemam curu", rekle su tad za 24sata vjernice iz Dalja.


Izdvojeno

Reci što misliš!