Vijesti / Regija

Predstojnica Klinike za infektologiju

Dr. Perić: Sigurno je ovo najteže razdoblje u mojih četrdesetak godina radnoga vijeka

Dr. Perić: Sigurno je ovo najteže razdoblje u mojih četrdesetak godina radnoga vijeka
Davor Javorovic/PIXSELL

Epidemiološko stanje u Osječko-baranjskoj županiji komentirala je predstojnica Klinike za infektologiju Ljiljana Perić

Predstojnica Klinike za infektologiju Ljiljana Perić u razgovoru za HRT Radio Osijek komentirala je trenutno epidemiološko stanje u našoj županiji. 

"Manji je broj bolesnika koji se primaju na bolničko liječenje, manje je i teških bolesnika kojima prijeti respirator. Mrvicu je lakše, čemu su očito pridonijele mjere kao i blagdansko razdoblje. Nadamo se da će se priljev bolesnika i dalje smanjivati. Žao mi je zbog brojnih smrti, zbog čega izražavam sućut i žaljenje obiteljima i rodbini. Nažalost, bolest je takva da ne možemo uvijek pomoći, iako dajemo sve od sebe, i zbog toga nam je jako teško", rekla je doktorica Perić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata potvrđen je 31 novi slučaj zaraze, na bolničkom su liječenju 173 pacijenta, od kojih je 28 na respiratoru, dok ih je prošloga tjedna bilo 48. Doktorica Perić nada se da će cijepljenje smanjiti broj bolesnika, ali najboljim lijekom ističe i dalje držanje distance, nošenje maske. 

Doktorica Perić progovorila je i o novome načinu rada: 

"Sigurno je ovo najteže razdoblje u mojih četrdesetak godina radnoga vijeka, ali vrlo je teško i našim mladim kolegama. Među sobom se šalimo kako ne znamo hoćemo li ubuduće znati raditi bez skafandera i je li moguće da ih nećemo morati odijevati te da ćemo slobodno prilaziti bolesnicima. Tek to bit će pokazatelj velikog olakšanja u radu."


Izdvojeno

Reci što misliš!