Vijesti / Regija

donacija županije

I Osječko-baranjska županija uplatila 200 tisuća kuna financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji

I Osječko-baranjska županija uplatila 200 tisuća kuna financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji
Slavko Midzor/PIXSELL

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić donio je odluku o financijskoj pomoć

Nakon razornog potres koji je jučer najviše pogodio gradove i sela na području Sisačko-moslavačke županije, sve žurne službe Osječko-baranjske županije stavile su se na raspolaganje za pomoć.

Na području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta od jučer je 16 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije. U tom prvom konvoju pomoći ugroženom području nalaze se 2 kombi vozila iz JVP Grada Osijeka i DVD-a Petrijevci s vatrogascima i opremom. Hidrauličku opremu osigurali su DVD Đakovo i JVP Našice. Vatrogasci su opremljeni potrebnom zaštitnom kao i komunikacijskom opremom. Specijalistička oprema za traganje za preživjelim osobama iz ruševina (vibrafon i kamere) također je na raspolaganju vatrogascima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

128 vatrogasaca se stavilo na raspolaganje s 21 vozilom, koji će prema potrebi biti upućeni na potresom pogođena područja, a na terenu je i tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH, podružnice Osijek. Dva tima HGSS-a stanice Osijek te tri vozila s 24 člana interventnog tima Županijskog društva Crvenog križa također pomažu na potresom pogođenom području.

Od jučer Osječko-baranjska županija bilježi brojne upite građana koji žele poslati humanitarnu pomoć. Kako bi prikupljanje i slanje pomoći bilo što brže i kvalitetnije koordinirano i kako bi pomoć došla do onih kojima je u ovom trenutku najpotrebnije brine se Crveni križ.

Sve informacije objavljene su na njihovim internet stranicama i na društvenim mrežama, a pozivaju građane da ukoliko žele donirati, doniraju nekvarljivu konzerviranu hranu te higijenske i druge potrepštine u skladu s uputama na njihovim stranicama.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić donio je odluku o financijskoj pomoći.

"Zahvaljujem se stanovnicima Osječko-baranjske županije jer su još jednom pokazali da su spremni pomoći kada je to potrebno, a posebna zahvala dobrovoljnim darivateljima krvi koji se od jučer odazivaju u velikom broju. Osječko-baranjska županija uputila je i financijsku pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od 200.000 kuna kako bi ih rasporedili stanovnicima gradova i općina sukladno potrebama", rekao je župan Anušić i poručio kako je u kontaktu sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem te kako su na raspolaganju sve žurne i stručne službe s područja županije za svaku potrebnu vrstu pomoći.


Izdvojeno

Reci što misliš!