Vijesti / Regija

vrhunac epidemije

Sutra aktivacija treće faze Respiracijskog centra KBC-a Osijek, a od ponedjeljka testiranja na Covid i u Đakovu

Sutra aktivacija treće faze Respiracijskog centra KBC-a Osijek, a od ponedjeljka testiranja na Covid i u Đakovu
OBŽ

"Pretpostavljamo da je sada vrhunac epidemije i zato dižemo našu spremnost na najvišu moguću razinu" rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić

Nakon danas  održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan najavio je da će od ponedjeljka (7. prosinca) Dom zdravlja OBŽ u Đakovu organizirati uzimanje uzoraka za područje Đakovštine, i to od 8.00 do 10.00 sati, a pacijente će naručivati epidemiološka služba.

"Sutra aktiviramo treću fazu Respiracijskog centra KBC-a Osijek. Limit za takvu odluku bilo je smještaj 50 bolesnika na respiratore, čemu smo bili blizu u tri navrata, pa smo donijeli takvu odluku. Pretpostavljamo da je sada vrhunac epidemije i zato dižemo našu spremnost na najvišu moguću razinu. Kako što smo već objavili, za rad Respiracijskog centra mobilizirano je devet tehničara i medicinskih sestara iz općih bolnica, još šest ćemo do idućeg tjedna, dok sve ostale potrebe pokriva kadar KBC-a", rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojasnio je kako će se postojeće pacijente oboljele od COVID-19 rasporediti na tri povezane lokacije unutar Respiracijskog centra i o njima će skrbiti tri različita tima, čime se osigurava još kvalitetnija skrb o pacijentima. Kreveti i respiratori su već smješteni u te prostore, s tim da KBC-e raspolaže s 80 respiratora od kojih su nešto više od 60 namijenjeni oboljelima od COVID-a, no stalno se nabavlja nova oprema, a moguće su i preraspodjele unutar KBC-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!