Vijesti / Regija

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Projektnim aktivnostima u Valpovu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Projektnim aktivnostima u Valpovu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Procjenjuje se kako oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta, a cilj je omogućiti njihovo aktivno sudjelovanje u društvu

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se s ciljem poboljšanja života osoba s invaliditetom te ublažavanje posljedica socijalne isključenosti. Procjenjuje se kako oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Europska unija promiče aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi Karašicke Republike kroz projekt „Društveni centar Valpovo“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, zajedno s projektnim partnerima, Udrugom „MI“ Valpovo i Gradom Valpovo ove su godine obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom na skromniji način s obzirom na trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Zajednički su izradili plakate s natpisima o osobama s invaliditetom te su svi zajedno te plakate pokazali javnosti u valpovačkom parku. To je bila prigoda da udruga „MI“ zahvali članovima Društvenog centra Valpovo i Gradu Valpovo za sve što rade zajedno i za njih, te su im uručili prigodne poklone koje su sami izradili. 

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.                         
 


Izdvojeno

Reci što misliš!