Vijesti / Regija

pojačana kontrola

Policija i Civilna zaštita proveli čak 449 nadzora i utvrdile 22 nepravilnosti u OBŽ

Policija i Civilna zaštita proveli čak 449 nadzora i utvrdile 22 nepravilnosti u OBŽ
Antonija Štajduhar/SiB.hr

Ministar policije Božinović najavio je više kontrole provode li se propisane mjere

U Hrvatskoj su na snagu 28. listopada stupile nove strože mjere pa su tako zatvoreni svi kafići i restorani uz iznimku usluge dostave hrane. Znatnije se aktivirala i služba Civilne zaštite kao i policija u kontroli provode li se propisane mjere.

Policija je tako na području Osječko-baranjske županije obavila nadzor 202 ugostiteljska objekta te utvrdila jedno kršenje radnog vremena baranjskom mjestu Petlovcu. O počinjenom prekršaju policija će poslati obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Light lockdown u Osijeku Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su pak 247 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 169 prodavaonica i trgovina, 64 ugostiteljska objekta, osam noćnih klubova i šest trgovačkih centara. U 21 slučaju utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Znatno je to veći broj nadzora i jasan smjer kojem će se u narednim danima dodati i kazne za nesavjesne građane koji primjerice odbijaju nositi maske u vozilima javnog prijevoza  ili u trgovinama. Spominje se iznos od minimalno 700 kuna, a ako platite kaznu na licu mjesta, isti će biti 50% manji. Očekuje se kako će se ova odluka donijeti po hitnom postupku na sljedećoj sjednici Vlade, a sve bi trebao potvrditi i Sabor.


Izdvojeno

Reci što misliš!