Vijesti / Regija

ne zna se gdju su se zarazili

Djelatnici MUP-a koji su osiguravali vukovarsku kolonu zaraženi koronavirusom

Djelatnici MUP-a koji su osiguravali vukovarsku kolonu zaraženi koronavirusom
Pixell

Djelatnici su u Vukovar putovali kombijem, a simptome su razvili koji dan kasnije

Četvorica pripadnika Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su boravili u Vukovaru 18. studenog zbog osiguranja obilježavanja dana pada grada po povratku su bili pozitivni na covid-19, doznao je Jutarnji list od izvora bliskih MUP-u.

Podsjetimo, u Koloni sjećanja sudjelovalo je 5000 ljudi umjesto 500 koliko je bilo formalno dopušteno. Mnogi su bili bez maske, a distanca se teško održavala. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djelatnici MUP-a koji su pozitivni u Vukovar su išli kombijem, a unatoč tome što su bili poduzeli sve epidemiološke mjere ustanovilo se da su po povratku imali simptome i sva četvorica koja su išla istim kombijem pozitivna su na virus.

Kolona sjećanja 2020. Fotogalerija

Međutim, nije ustanovljeno jesu li se zarazili tijekom boravka u Vukovaru ili su bili zaraženi i prije, a tek po povratku razvili simptome, međutim nakon što se pokazalo da su pozitivni djelatnici su na bolovanju.

Upravo kako bi se izbjegla mogućnost zaraze u kombi vozilima prevozilo se maksimalno četvero djelatnika, te se osiguravalo noćenje u jednokrevetnim i maksimalno dvokrevetnim sobama, piše Jutarnji list.


Izdvojeno

Reci što misliš!