Vijesti / Regija

simbol zajedništva

Obnovljen vukovarski vodotoranj sutra čeka svečano otvorenje, međutim, uzvanika neće biti

Ekipa RTL-a je na generalnoj probi uoči sutrašnje svečanosti

Vukovarski vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva dovršen je, a ekipa RTL-a uoči sutrašnjeg otvaranja upravo je na generalnoj probi uoči sutrašnje svečanosti. 

Otkako je 2016. godine počela obnova čekao se upravo ovaj trenutak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Vukovaru bio je naš Tin Kovačićk koji kaže da je obnova vodotornja stajala 46 milijuna kuna sa svim popratnim sadržajima, restoranom, dječjim igralištem i amfiteatrom,

Obnova je bila zahtjevan zadatak. Tijekom Domovinskog rata, vodotoranj je zaprimio više od 600 pogodaka granatom i njegova je statika bila narušena. Sutra čeka svoje veliko otvaranje. To je svečani program koji će početi u 17:30h i trajat će oko sat vremena i bit će prožet domoljubnim pjesmama, no ona poruka koja će se sutra slati s vodotornja jest ona koja se slala dosada, a slat će se i u budućnosti. To je poruka zajedništva.

Ono što valja istaknuti je da na sutrašnjem svečanom otvaranju uzvanika neće biti, čak ni onih iz visoke hrvatske političke elite. Nakon što se vodotoranj sutra svečano otvori, on će biti otvoren za sve posjetitelje koji dođu u Vukovar i koji će u ovom posebnom mjestu moći slušati nevjerojatne herojske priče.


Izdvojeno

Reci što misliš!