Vijesti / Regija

pandemija koronavirusa

Ponovo se aktivira dvorana Gradski vrt. Od 1. studenog telefonska naručivanja za testiranje

Ponovo se aktivira dvorana Gradski vrt. Od 1. studenog telefonska naručivanja za testiranje
Davor Javorovic/PIXSELL

Danas je u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno rekordnih 219 novozaraženih osoba

Županijski Stožer civilne zaštite izvjestio nas je danas o rekordnom broju novozaraženih na podučju Osječko-baranjske županije, te istaknuo kako se Opća županijska bolnica u Našicama prenamjenjuje u COVID bolnicu. Opširnije o tome u našem prethodnom članku.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec rekao je kako je odlukom da se svi bolnički kapacitet na području OBŽ stave u funkciju za liječenje COVID bolesnika nastala i potreba da se počnu pripremati i dodatni izvanbolnički kapaciteti. Stoga je odlučeno da se za tu namjenu ponovno aktivira dvorana Gradski vrt u Osijeku, u koju će se narednih dana prebaciti potrebna oprema. Na prijedlog Osječko-baranjske županije potpisan je i sporazum o korištenju centra Gradskog društva crvenog križa u Orahovici za sve pozitivne osobe koje nemaju znakove bolesti (asimptomatske) te za osobe u samoizolaciji. Na raspolaganju je 200  kreveta s mogućnošću proširenja za još 100, a primjena počinje od 1. studenoga.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnateljstvo KBC-a Osijek danas je obavijestilo građane da je od 1. studenoga za testiranje na SARS_CoV-2 potrebno prethodno naručivanje (tel. broj 031-511-050 svakim radnim danom od 8.30 do 10.30 sati), a odnosi se na kontakte s pozitivnim osobama ili simptomatske bolesnike upućene od strane primarne zdravstvene zaštite ili Službe za epidemiologiju. Naglašava se kako se ne moraju naručivati svi korisnici koji trebaju biti hospitalizirani ili im je potreban test za dijagnostičke postupke u bolnicama.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!