Vijesti / Regija

kriza kao prilika

Baranjska tvrtka odlično posluje, gradi novu tvornicu i pomaže bolnicama

Baranjska tvrtka odlično posluje, gradi novu tvornicu i pomaže bolnicama

EcoCortec® Borisa Mikšića donira 80.000 kuna hrvatskim bolnicama i priprema izgradnju treće tvornice : „Ovo je vrijeme za solidarnost.“


Hrvatska tvornica EcoCortec®, najveća tvornica antikorozivnih folija u Europi u vlasništvu Borisa Mikšića donirat će 80.000 kn hrvatskim bolnicama za pomoć u borbi protiv koronavirusa. Sredstva će biti uplaćena Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, KBC-u Osijek, Domu zdravlja Beli Manastir i Domu zdravlja Kaštela gdje se nalazi EcoCortecova sestrinska tvornica CortecCros izvijestili su danas iz ove tvrtke koja i u krizi odlično posluje.

„U ovoj zdravstvenoj krizi koja zahvatila cijeli svijet moramo biti solidarni“, poručuje Mikšić. „Jasno mi je da većina građana i poduzetnika pogođenih restriktivnim mjerama ne može pomoći financijski, ali više opreza i pridržavanje epidemioloških mjera je nešto sto možemo svi. Naši zdravstveni djelatnici su ti koji nose najveći teret pandemije na svojim leđima i ovom donacijom im želimo pomoći. Podjele u društvu su sve veće, ne samo u Hrvatskoj nego u većini zemalja svijeta pa tako i u SAD-u gdje živim dio godine. Tvornica u Belom Manastiru odlično posluje u ovoj krizi i želimo na ovaj način pomoći“, dodao je i zaključio; „Gorka je činjenica da su mnoge tvrtke pogođene ovom pandemijom i da je budućnost mnogima neizvjesna. Zato pozivam one koje su održale dobro poslovanje da pomognu koliko mogu. Jedna lijepa gesta je nešto sto nam svima treba umjesto svakodnevnih prepucavanja“.

Izgradnja treće tvornice 2021

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvornica EcoCortec® u Belom Manastiru uskoro slavi 15 godina postojanja. Tijekom tih 15 godina imala je tri faze širenja. Tako je 2018. otvorena još jedna tvornica antikorozivnih folija u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova.                   

S obzirom na to da je EcoCortec®  specijaliziran za ekološke proizvode za pakiranje pokrenuta je i proizvodnja kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije u Splitu pod licencom korporacije u Mikšićevom vlasništvu, Cortec® Corporation USA.  Cilj je da se isporuke i dostupnost što više skrate i približe EU tržištu. Sljedeće godine izgradit će se tako nova tvornice za obradu polimera također u Belom Manastiru na 2000 m2. Novi objekt će biti podijeljen u dvije proizvodne hale. U jednoj će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca dok će u drugoj hali biti pogon za recikliranje.

Uspješno poslovanje u vrijeme pandemije  

Pandemija koronavirusa nije utjecala na uspješno poslovanje tvornice. Zadnje tromjesečje tvornica bilježi rast od 20 posto usporedivši s istim razdobljem prošle godine. Tijekom listopada tvrtka je zabilježila rekordan rast prodaje od početaka 2005. 

“Burne promjene na tržištu su nam signalizirale da bolje organiziramo unutarnje procese i posložimo prioritete”, kaže Dijana Zrinski generalni manager EcoCorteca.

Trenutno u svijetu postoji velika potreba za konzervacijom naftnih postrojenja koja su van funkcije zbog niske cijene nafte. Antikorozivne folije koje tvornica proizvodi koriste se u sustavu prezervacije velikih naftnih postrojenja. EcoCortecovi proizvodi koriste se i za zaštitu drugih sustava koji su u mirovanju zbog pandemije kao i za zrakoplovnu i automobilsku industriju. 

"Naši najveći prioriteti su kvaliteta naših proizvoda i naši zaposlenici kojih je sve više. EcoCortec® danas naime broji 55 zaposlenika a tijekom listopada se broj zaposlenika povećao za 20%", zaključuju u ovoj tvrtci.


Izdvojeno

Reci što misliš!