Vijesti / Regija

splet događaja

U slavonskom selu: Automobilom ga udario župnik pa ga opljačakao djelatnik Hitne

U slavonskom selu: Automobilom ga udario župnik pa ga opljačakao djelatnik Hitne
Patrik Macek/PIXSELL

Nevjerovatan događaj u mjestu Ilača u Vukovarskoj-srijemskoj županiji

Prije nešto manje od mjesec dana, 19. rujna, 57-godšnjeg Anđelka Kovačevića je opljačkao 35-godišnjak i priča ne bi bila neobična kad bi se radilo o klasičnoj pljački.

Naime, kako piše Jutarnji list, na njega je prvo autobilom naletio lokalni župnik Sjepan Vukovac, a nakon što ga je udario i odbacio u kanal, nije se zaustavio na mjestu događaja, niti je obavijestio Hitnu i policiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župniku se učinilo kako je nešto udario, ali je nastavio svoj put i zaradio kaznenu prijavu za za izazivanje prometne nesreće i bijeg s mjesta nesreće.

"Išao sam iz Vinkovaca. Nije mi bilo baš dobro. Inače sam bolestan, imam tumor i primam kemoterapije. Ali taj dan nisam bio na kemoterapiji. Kretao sam se prema selu i čini mi se da sam zaspao. Ne znam što se dogodilo. Trgnuo me jak udarac. Desni retrovizor mi je otpao i udario u šajbu. Nakon desetak metara sam stao. Mislio sam da sam nešto udario. Iza sebe u retrovizoru nisam ništa vidio na cesti. Vozio sam dalje uz rub i gledao u kanal ali ni tu nisam ništa vidio. Mislio sam da sam udario životinju koja je pobjegla. Došao sam u selo, otišao u trgovinu; ljudi su me tamo pitali gdje mi je retrovizor i što se dogodilo, ali ja nisam znao. Dva dana nakon toga došla mi je policija i rekla da sam udario čovjeka", kaže on za 24 sata.

Kad je naposlijetku jedan prolaznik pozvao Hitnu pomoć, kreće dodatni zaplet. Hitna ga je naime odvezla u bolnicu gdje je shvatio kako mu je nestao novčanik s 13.500 kuna u njemu.

Neslužbeno se pak saznaje kako je istraga pokazala da je novčanik otuđio 35-godišnji djelatnik Hitne pomoći pa je tako policija uz tešku prometnu nezgodu morala istraživati i krađu.

"Tek su mi u bolnici dali moje stvari. U torbici sam imao novčanik, ključeve od kuće i još neke stvarčice. U novčaniku sam imao dokumente i oko 13,5 tisuća kuna, a u pretincu torbice dodatnih 12 tisuća kuna. Kada sam pregledao što je u torbici shvatio sam da dio novca nema. Onaj tko ga je uzeo bio je brzoplet jer da je još pogledao u pretinac, iznenadio bi se", dodaje Kovačević koji je nosio vlastitu ušteđevinu jer ju se bojao ostaviti kod kuće.

Nažalost, očito nije računao što bi mu se sve moglo dogoditi tog dana.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!