Vijesti / Regija

zmija od metar i pol

Zmija zaštopala WC školjku u školi: ''Dugo smo je vadili, bila je teška i opirala se''

Zmija zaštopala WC školjku u školi: ''Dugo smo je vadili, bila je teška i opirala se''
Ilustracija (Pixabay)

‘'Sigurno je da ondje ima još zmija. Takva situacija nije ugodna ni za koga, a pogotovo ne za djecu’'

Nakon što su se učenici jedne osnovne škole u Slavoniji požalili da je WC školjka zaštopana i da voda ne otječe, domar je skinuo WC školjku i pronašao u odvodnoj cijevi sklupčanu veliku zmiju. Članovi udruge Zmijolovac iz Slavonskog Broda, Vlado Lađarević i Darko Karamazan uhvatili bjelicu dugu oko metar i pol te ju odnijeli u njezino prirodno stanište u neuređeno i šikarom obraslo državno zemljište, javlja Večernji list.

Zmijolovci upozoravaju da tu nije kraj problemima u ovoj školi, jer im kroz kanalizaciju i dalje dolaze zmije koje s dolaskom hladnijih dana idu tamo gdje im je ugodno i toplo, poput odvodnih cijevi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Sigurno je da ondje ima još zmija. Takva situacija nije ugodna ni za koga, a pogotovo ne za djecu. Već je dokazano da zmija u nekim slučajevima može čak i izaći iz WC školjke”, upozorava Lađarević.

Iz udruge su izvijestili školu kako oni jesu dio rješenja, ali ne i trajno. Tvrde da oni mogu doći, uhvatiti zmiju i premjestiti je, ali da ih ne mogu sve pohvatati jer je očito da one dolaze kroz kanalizaciju. Problem će dalje morati rješavati oni koju su nadležni za održavanje sustava kanalizacije i odvodnje.


Izdvojeno

Reci što misliš!