Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Rekorder iz Belog Manastira 11. put ove godine zaustavljen pijan na biciklu

Rekorder iz Belog Manastira 11. put ove godine zaustavljen pijan na biciklu
Goran Kovacic/PIXSELL

Vozač je do sada u 2020. godini 11 puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

U vremenu od 18. do 20. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 43 vozača (31 vozač osobnog automobila i 12 vozača bicikla) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je i 259 prekršaja od čega 122 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 64 ostalih prekršaja.

U petak, 18. rujna, u 20,40 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Vozač je do sada u 2020. godini 11 puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 19. rujna, u 9,52 sata, na lokalnoj cesti broj 44047, između Ledenika i Andrijevca, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla 63-godišnji hrvatski državljanin iz Ledenika. Obavljenim alkotestiranjem  evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 3,13 grama po kilogramu.
 
U subotu, 19. rujna, u 17,55 sati, u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač bicikla 62-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca, izgubio je nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,52 grama po kilogramu.
 
U večernjim satima, 19. rujna, u Osijeku, na raskrižju Ulice Hrvatske Republike i Prolaza Ante Slavičeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 68-hrvatski državljanin iz Osijeka nije propustio pješaka na pješačkom prijelazu već je svojim automobilom udario u istoga. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Vozač je uhićen te slijedi kaznena prijava nadležnom državnim odvjetništvu u Osijeku.
 
U nedjelju, 20. rujna, u 1,25 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!