Vijesti / Regija

znatna materijalna šteta

Maloljetnik u Baranji u četiri dana ukrao automobil, moped, motorne pile i gorivo, a na kraju skrivio i prometnu nezgodu

Maloljetnik u Baranji u četiri dana ukrao automobil, moped, motorne pile i gorivo, a na kraju skrivio i prometnu nezgodu
Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio više kaznenih djela teška krađa, teška krađa u pokušaju, krađa i krivotvorenje isprave


Od 3. do  6. rujna, u Belom Manastiru, maloljetnik je u noćnom pohodu obišao više skladišta tvrtki, garažu i automehaničarsku radnju, gdje je počinio seriju kaznenih djela na štetu pravnih i fizičkih osoba.

Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira iz unutrašnjosti nije ništa ukrao. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira i ukrao moped vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Mirkovaca.   

Nije su zaustavio pa je provalio dvorišna vrata automehaničarske radnje u Belom Manastiru i ukrao osobni automobil vlasništvo 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Torjanaca.

Nakon toga provalio je i u prostorije objekta u Belom Manastiru u najmu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira i ukrao dvije motorne pile s alatom, kanistar s gorivom i razni alat za rad.   

U mjestu Švajcarnica ušao je u neograđeno dvorište gdje je iz otključane garaže ukrao dvije motorne pile vlasništvo 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Švajcarnice. U istom dvorištu maloljetnik je iz dva odjavljena osobna automobila ukrao akumulatore, a potom ukrao odjavljeni osobni automobil s pogonskim ključevima.  

Maloljetnik je ubrzo s ukradenim osobnim automobilom sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Kozarac, gdje ga je i ostavio.

Obavljenim očevidom na ukradenom osobnom automobilu, utvrđeno da je maloljetnik nakon krađe osobnog automobila na isti postavio ne pripadajuće registarske pločice.  

Pravnim i fizičkim osobama pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, a policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela Posebno izvješće.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!