Vijesti / Regija

zaradio tri kaznene prijave

Zaraženi Virovitičanin prvo ispijao kavicu pa još dva puta prekršio mjeru izolacije

Zaraženi Virovitičanin prvo ispijao kavicu pa još dva puta prekršio mjeru izolacije
Marko Prpic/PIXSELL

Virovitičanin (62) zaražen koronavirusom prvi je put priveden prije nekoliko dana, a sad je ponovo prekršio zabranu izlaska iz vlastitog doma

Muškarac je prvo ranije kazneno prijavljen jer je bezbrižno otišao u kafić i ispijao kavicu, a kako piše portal ICV, još je dva puta policija morala reagirati.

Policija ga je još dva puta zatekla kako ne poštuje mjeru, pa je do sada u samo četiri dana čak tri puta kazneno prijavljen zbog povrede članka 180. Kaznenog zakona – za širenje i prenošenje zarazne bolesti, točnije, koronavirusa.

kafić
zaradio kaznenu prijavu Iako ima koronu, muškarac u Virovitici bezbrižno sjeo u kafić u gradu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su neslužbeno doznali, riječ je o N.M. s područja Rogovca, kojemu mjera liječenja kod kuće, budući da je pozitivan na koronavirus Covid-19, prestaje sutra (srijeda). 

Zanimljivo, upravo danas u javnost je puštena informacija kako će se izolacija zaraženih skratiti s 14 na 10 dana pa po novim uputama HZJZ on ne bi bio kazneno prijavljen jer više nije opasan za okolinu.

Zaraženi je pak po selima za vrijeme dok je imao zabranu izlaska obavljao razne komunalne djelatnosti kojima se i inače bavi, a osobe kod kojih je odlazio nisu znale kako je zaražen.

Policija je pak izvijestila kako ga nisu mogli zadržati u svojim prostorijama jer ne raspolažu s prostorijama za osobe zaražene s COVID-19 pa mogu samo evidentirati prekršitelja.

Inače, za ovo kazneno djelo Zakon propisuje i do dvije godine zatvora, pa će sudski epilog pokazati stvarnu cijenu ova tri nesavjesna “izleta” za 62-godišnjeg muškarca. 


Izdvojeno

Reci što misliš!