Vijesti / Regija

izvješće prometne policije

Vozio motocikl s 0.51 promila, kazna 25 tisuća kuna. Evo zašto

Vozio motocikl s 0.51 promila, kazna 25 tisuća kuna. Evo zašto
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozač je i upravljao motociklom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije

Jučer, 26. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (4 osobnog automobila i 1 motocikla) koji su upravljali motornim vozilima pod utjecajem alkohola.

U 00,50 sati, u Donjem Miholjcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Viljeva. Vozač je upravljao motociklom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije. Motociklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,51 grama po kilogramu  te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 1,40 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljani iz Bijelog Brda. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,51 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 2,25 sati, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je 29-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,82 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 10,25 sati, u Osijeku, u Opatijskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U 22,15 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 52-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja udario u metalne stupiće koji fizički odvajaju kolnik od pješačke staze, nakon čega se zaustavio.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,61 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!