Vijesti / Regija

inicijativa mladforma

Mladi u akciji uklanjanja govora mržnje s osječkih pročelja

Mladi u akciji uklanjanja govora mržnje s osječkih pročelja

Cilj akcije je među građanima Osijeka potaknuti praksu uklanjanja grafita i natpisa koji potiču na mržnju i netoleranciju te stvoriti svijest o tome da su takvi grafiti neprihvatljivi i da ih se slobodno može ukloniti

U subotu, 22. kolovoza, u Cvjetnom naselju okupilo se desetak članova Mladforme i uz pomoć osječkog grafitera Armanda El-Hag Hassana te uz potporu Mjesnog odbora Cvjetno sredili su i oslikali zid boćališta pored samog Mjesnog odbora. Radi se o drugoj po redu akciji uklanjanja govora mržnje s osječkih ulica.

Neformalna inicijativa mladih Mladforma ovu akciju pokrenula je u lipnju u suradnji s Gradom Osijekom i Udrugom Hip-Hop Osijek, kada je oslikan zid Dječjeg vrtića Latica. Cilj akcije je među građanima Osijeka potaknuti praksu uklanjanja grafita i natpisa koji potiču na mržnju i netoleranciju te stvoriti svijest o tome da su takvi grafiti neprihvatljivi i da ih se slobodno može ukloniti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeća akcija uklanjanja govora mržnje planirana je u rujnu, a više informacija o vremenu i lokaciji možete pronaći na službenim FB i IG stranicama Mladforme.


Izdvojeno

Reci što misliš!