Vijesti / Regija

poziva se na oprez

U Aljmašu se očekuje 30 tisuća vjernika, maske obavezne, a na ulazu popis svih koji dolaze

U Aljmašu se očekuje 30 tisuća vjernika, maske obavezne, a na ulazu popis svih koji dolaze
Davor Javorovic/PIXSELL

Hodočašće na Veliku Gospu u Aljmaš održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama. Svaki hodočasnik na ulazu u Aljmaš morat će imati zaštitnu masku te poštovati razmak. Na ulazu u crkvu, kao i na ulazu u selo i kod štandova osigurat će se dezinfekcijska sredstva

Apelira se na hodočasnike da sa sobom ponesu vodu, jer će se zbog epidemioloških mjera dijeliti u manjoj količini. Na ulaz u mjesto svi će se hodočasnici popisivati pa se očekuju dodatne gužve.

Aljmaški župnik vlč. Ante Markić apelira na vjernike, posebno na rizičnu skupinu ljudi, da vjerske obrede obave tijekom trodnevnice, na misama od utorka do četvrtka. Procesije u 21 sat u petak neće biti, a mise na sam dan Velike Gospe, bit će u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati.

Darko Barjaktarević zamjenik predsjednika Turističke zajednice općine Erdut također poziva hodočasnike da poštuju sve epidemiološke mjere te poziva one koji su u rizičnoj skupini da ove godine ne kreću na hodočašće. Ipak, očekuje oko 30 tisuća hodočasnika.

Policijski službenik prevencije PU osječko – baranjske Robert Škorvaga upozorava hodočasnike da ukoliko se kreću pješke ili na biciklima koriste reflektirajuće oznake na odjeći, a vozače na oprez i strpljenje. Škorvaga upozorava i na moguće prevare onih koji će tražiti raznu humanitarnu pomoć, ali i na džepare koji koriste velike skupove kako bi počinili kriminalna djela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!