Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla čak 40 pijanih vozača: Mladiću iz Bistrinaca prijeti 40 tisuća kuna kazne

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla čak 40 pijanih vozača: Mladiću iz Bistrinaca prijeti 40 tisuća kuna kazne
Goran Kovacic/PIXSELL

7-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca upravljao je neregistriranim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu

U vremenu od 17. do 19. srpnja, na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 40 vozača ( 26 vozača osobnih automobila, 12 vozača bicikla i 2 vozača mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirana su još 233 prekršaja od čega 128 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 58 ostalih prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 18. srpnja, u  22 sata, u Ernestinovu kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu te je uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istoga dana 18. srpnja, u 22,25 sati, u Valpovu u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca, koji je upravljao neregistriranim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kune ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 19. srpnja, u 2,29 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Levanjske Varoši. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Istoga dana 19. srpnja, u 4,35 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,65 grama po kilogramu. Vozač je uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 000 kune ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!