Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Nesavjesni vozači: Baranjcu prijeti 40, Čepinčaninu 42 tisuće kuna kazne

Nesavjesni vozači: Baranjcu prijeti 40,  Čepinčaninu 42 tisuće kuna kazne

Policija je i ovaj vikend imala pune ruke posla s pijanim vozačima

U vremenu od 10. do 12. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 37 vozača (33 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirana su još 302 prekršaja od čega 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 9 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 95 ostalih prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. srpnja, u 00,05 sati, u Osijeku u Ulici Sv. L. B. Mandića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 51-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu.
 
U subotu, 11. srpnja, u 10,25 sati, u Vladislavcima dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 11. srpnja, u 19,50 sati u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!