Vijesti / Regija

Sva roba je privremeno oduzeta

Pretragom kuće u Požegi pronađeno oko tri tone duhana namijenjenog ilegalnom tržištu

Pretragom kuće u Požegi pronađeno oko tri tone duhana namijenjenog ilegalnom tržištu
PU požeško-slavonska

Kod 69-godišnjeg državljanina RH pronađeno je 239 kg sitno rezanog duhana, 2.731 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina), stroj za rezanje duhana, digitalna vaga i kartonske kutije

U srijedu  8. srpnja 2020. ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod su  u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU požeško–slavonske temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 69- godišnji hrvatski državljanin te ostale prostorije i pokretnine u njegovom vlasništvu i pronašli  stroj za rezanje duhana s elektromotorom i reduktorom,  digitalnu vagu, 250 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 15 PVC vreća, 3.086 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina) pakiranog u 24 kartonske kutije.

Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ protiv osumnjičenoga je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sva roba je privremeno oduzeta.

Slijedom navedenoga, u upravnom postupku Carinska uprava donijet će rješenje o obračunu i plaćanju trošarine u iznosu od 2.376.000,00 kn za sitno rezani duhan i duhansku sirovinu s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama.


Izdvojeno

Reci što misliš!